PM Ke-7 Tidak Tahu Isi Kandungan Komik? – Najib Razak

PM ke-7 kata:

1. Dia tak tahu isi kandungan komik propaganda itu.

2. Komik itu bukan hadiah rasmi kepada presiden China dan ia dibawa tanpa melalui prosedur dan saluran yang betul.

3. PM ke-7 juga kata tidak pernah memberi persetujuan agar gambar beliau digunapakai untuk apa-apa tujuan atau memberi kebenaran agar komik tersebut diedarkan di sekolah.

Menteri KDN kata:

1. Laporan awal oleh Bahagian Keselamatan KDN, terdapat perkara yang tidak betul dalam komik itu, sekali gus wajar untuk tindakan tegas dikenakan terhadap mereka yang menerbit dan mengedarkan komik itu.

Maszlee kata:

1. Kementerian Pendidikan tidak pernah memberi kebenaran dan kelulusan untuk pengedaran komik itu kepada institusi pendidikan, termasuk sekolah.

Apa maksud ini?

Adakah Menteri DAP yang mengambil gambar serta “Superman” telah menipu, memfitnah dan mempergunakan PM ke-7 untuk menyebar propaganda yang tidak betul kepada pemimpin negara asing dan ke semua 2,500 sekolah-sekolah menengah di seluruh negara?

Macam mana ini boleh berlaku dan apakah tindakan lanjut yang akan diambil?

“Kita akan siasat” sahaja?

Apa komen Guan Eng dan Kit Siang?

“PMO: Dr M tak terlibat, tak tahu isi kandungan komik ‘Jalur dan Jalan’”
https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2019/10/18/pmo-dr-m-tak-terlibat-tak-tahu-isi-kandungan-komik-jalur-dan-jalan/

“Penerbit buku komik kontroversi ada asas diambil tindakan, kata Muhyiddin”
https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2019/10/18/penerbit-buku-komik-kontroversi-ada-asas-diambil-tindakan-kata-muhyiddin/

Sumber Facebook Najib Razak